


Producent
Cena
-
od
do
Brazylia Alta Mogiana

Kawa pochodząca z regionu Alta Mogiana Jeriquara, plantacja Santa Rita. Producent: Rodrigo de Freitas Silva. Odmiana - Mundo Novo/Red Catuai. W profilu smakowym: kakao, czekolada, karmel, żółte owoce (mango, brzoskwinia). Ocena: 82 punkty SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Artisans microlot controlled fermentation

Kawa pochodząca z regionów Campo das Vertentes i Sul de Minas, uprawiana na małych, rodzinnych plantacjach, obrabiana przez kooperatywę Artisans nowatorską, unikatową metodą, polegająca na doprowadzeniu owoców do kontrolowanej fermentacji - w specjalnych kadziach i z użyciem drożdży - która sprawia, że ziarna znacząco zyskują na jakości. W profilu smakowym: kwiaty, miód, kakao, brązowy cukier, kandyzowane owoce, melasa, cytryna.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Capoeira microlot controlled fermentation

Kawa pochodząca z regionu Soul de Minas, plantacja Capoeira. Obrabiana nowatorską, unikatową metodą kontrolowanej fermentacji. W profilu smakowym: cukier karmelizowany, przyprawy, likier z owoców tropikalnych, nuty kwiatowe oraz winne. Ocena 88 punktów SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Cerrado doce diamantina natural

Kawa "Doce diamantina" – "słodki diament" pochodzi z regionu Cerrado i jest uprawiana w małych spółdzielniach realizujących rolną politykę zrównoważonego rozwoju. Bardzo łagodna i delikatna, o słodkawym przyjemnym smaku z nutami orzechowymi, obrabiana metodą naturalną.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Fazenda Londrina microlot controlled fermentation

Kawa pochodząca z regionu Cerrado Mineiro - plantacja Londrina. Obrabiana nowatorską, unikatową metodą kontrolowanej fermentacji. W profilu smakowym: owoce tropikalne, owoce cytrusowe, nuty kwiatowe, czekolada, karmel, miód, kakao, melasa i garapa. Ocena 87 punktów SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Matas de Minas

Brazylijska kawa z regionu Minas, skrywająca nuty smakowe czarnej jagody, syropu klonowego i kardamonu.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Natural Yellow Bourbon

Najwyższej jakości kawa brazylijska ( ocena 84 punkty SCA ) o aksamitnym body łagodnym smaku, delikatnej słodyczy, subtelnej kwaskowatości i czekoladowo-karmelowym posmaku z nutami tropikalnych czerwonych owoców, melasy i kwiatu pomarańczy. Uprawiana na farmie Barinas, ziarno obrabiane metodą pulped - natural
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Pantano microlot controlled fermentation

Kawa pochodząca z regionu Cerrado Mineiro Coromandel, plantacja Pantano. Obrabiana nowatorską, unikatową metodą kontrolowanej fermentacji. W profilu smakowym: kwiaty, miód, czekolada, cukier trzcinowy, karmel, owoce tropikalne, cytryna.. Ocena 88 punktów SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Santos

Kawa "na dobry początek" - polecam ją klientom rozpoczynającym poszukiwania swojego ulubionego smaku, gdyż jest łagodna, delikatna, o niskiej kwasowatości i niskiej zawartości kofeiny oraz wysokiej słodyczy - po prostu trudno się na niej zawieść.
W smaku bardzo dobrze zrównoważona, z intensywnym, kwiatowym body i wyczuwalnymi akcentami orzecha, mlecznej czekolady oraz arbuza, z karmelowym, słodkim finiszem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Brazylia Yellow Bourbon Gender Project

Kawa cenionej odmiany Yellow Bourbon, wyprodukowana w ramach programu aktywizującego kobiety - Gender Project. W profilu smakowym nuty kwiatowe, czekoladowe, karmelu, ananasa i słodkiej śmietanki.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Burundi Gitega Gaterama

Kawa z Burundi należy do dość trudno dostępnych; kraj ten zajmuje 31 pozycję na liście światowych producentów kawy, wytwarzając zaledwie 0,5% światowej produkcji. Ta oferowana przez nas została poddana obróbce fully washed, której zawdzięcza wyjątkowo czysty, zdecydowany smak. W profilu smakowym owoce tropikalne, czarna porzeczka, nuty mlecznej czekolady.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dominikana Barahona AA

Uprawiana na stokach gór ciągnących się środkiem wyspy ze wschodu na zachód, na wysokości 800 - 1500 m. Temperatura wynosi 35 stopni, wilgotność 70 - 90%. Ręcznie zbierana od listopada do maja. Zbiory tej odmiany są niewielkie. Obrabiana na mokro. Ma łagodny, lekko kwaskowaty smak i przyjemny aromat. Odmiana Barahona jest zbliżona do Jamajki High Mountain. Jest bardziej kwaskowa i mocniejsza od pozostałych, z dobrze zbudowanym body; doskonale zrównoważona; daje napar o bardzo dobrym smaku i przyjemnej słodyczy, z nutami czekolady i słodkich przypraw.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Ekwador Altura Fairtrade

Kawa z Ekwadoru jest wyjątkowa ze względu na położenie geograficzne tego państwa. Pocięty pasmami górskimi Andów, Ekwador ma idealny klimat, warunki pogodowe i podłoże do uprawy krzewów kawowca.
Producent należy do spółdzielni FAPECAFES, stosującej zasady Fairtrade w rozliczeniach z plantatorami.
Kawa jest uprawiana w warunkach ekologicznych, posiada zrównoważoną moc i cechuje ją bogaty, harmonijny, lekko kwaskowaty smak oraz oryginalny kwiatowy aromat.
Dostępność: brak towaru
120,00 zł
Etiopia Djimmah

Djimmah rośnie najczęściej dziko, na wysokości od 1500 do 2000 m n.p.m. w prowincji Oromia, w południowo ‑ zachodniej Etiopii. Jej ziarno nie jest zbyt urodziwe, raczej drobne i niekształtne, ale za to cieszy wyjątkowym, delikatnym i jednolitym smakiem z wyraźnie wyczuwalnymi nutami czekolady, karmelu i orzechów, średnią kwaskowatością oraz intensywnym, owocowo - winnym aromatem. Doskonale komponuje się z przyprawami takimi jak kardamon, cynamon, goździki i imbir.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Etiopia Guji Uraga natural microlot

Wysokiej jakości, ceniona etiopska arabika uprawiana w pobliżu miasta Uraga w regionie Guji. W smaku jest zbalansowana - wyraźne owoce soczystych truskawek i jagód łagodzone są nutami ciemnej czekolady i przypraw. Kawa jest zbierana i sortowana ręcznie. Obrabiana metodą naturalną, co podkreśla jej subtelną słodycz. Ocena sensoryczna: 88,75 SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Etiopia Limmu

Kawa Etiopia Limu rośnie i dojrzewa w regionie Oromia, który znajduje się w południowo - wschodniej części Etiopii. Wysokość upraw 1600-1800 m. n.p.m. Kawa jest zbierana i sortowana ręcznie. Rodzaj obróbki: mokra.
W filiżance znajdziemy smak pierwotnej, dziko rosnącej kawy, zaskakujące i wysublimowane połączenia smaków: cierpkich, soczystych cytrusów z pełnymi dojrzałej słodyczy suszonymi morelami, a także lekko pikantny smak owoców leśnych, porzeczek, truskawek i wina.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Etiopia Sidamo

Ziarno Sidamo wygląda niezbyt atrakcyjnie, smak ma jednak znakomity, korzenno - czekoladowy. Nie jest ostry ani intensywny. Kawa o głębokim, mocnym aromacie, kwiatowo - czekoladowym posmaku i średniej kwaskowatości. Rośnie w stanie dzikim w naturalnym środowisku. Bardzo dobrze zrównoważona, polecana zarówno jako espresso, jak i do parzenia metodami alternatywnymi. Obrabiana na mokro.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Etiopia Yamasira natural

Wysokiej jakości, ceniona etiopska arabika z upraw ekologicznych, obrabiana rzadko stosowaną w Afryce metodą naturalną. W smaku jest zbalansowana, charakteryzuje się pełnym body, średnią kwasowością oraz winnym posmakiem. Wysokość upraw: 1900 m. n.p.m. Ocena sensoryczna: 88 SCA. Region: Oromia.
Dostępność: brak towaru
128,00 zł