Producent
Cena
- od 150,00 zł (5)
-
od
do
Brazylia Gesha - Santa Cecilia Farm
Bijąca rekordy popularności i niezwykle ceniona odmiana gesha, uprawiana na plantacji Santa Cecilia w regionie Cerrado Minas Gerais W profilu smakowym nuty kwiatowe oraz owoców cytrusowych, gujawy, ananasa i marakui. Ocena sensoryczna: 88 punktów SCA.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Gwatemala SHB EP Maragogype (ziarno "słoniowe")
Maragogype - odmiana botaniczna arabiki, charakteryzująca się wyjątkowo dużym ziarnem (ziarno "słoniowe"), osiągającym długość ok.1,5 cm.
Kawa pochodzi z plantacji Catalan de Las Mercedes w regionie San Martin Jilotepeque Chimaltenango. Uprawiana na wysokości 1600-1900 m n.p.m. Ocena sensoryczna 86 punktów SCA. W profilu smakowym nuty kwiatowe, jaśminu, owoców cytrusowych i karmelu. Charakteryzuje się syropowo - soczystym body i długim, słodkim posmakiem.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Nikaragua San Jose Natural Anaerobic
Wysokiej jakości kawa, pochodząca z Farmy Mierisch, w pobliżu miasta Lipilulo w regionie Jinotega.
Odmiana botaniczna: Javanica ( Longberry Java)
Obróbka ziaren: natura anaerobic
Ocena sensoryczna : 87 punktów SCA
Profil smakowy: papaya, melon, mandarynki, miód
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Yemen Mocha Harazi
Trudna do zdobycia, rzadka kawa z Jemenu, pochodząca z gór Haraz - starożytnego regionu upraw na odizolowanych, północno - zachodnich wyżynach. Jest uprawiana na bardzo dużych wysokościach, pomiędzy 1400 a 2500 m n.p.m.; na stromych, skalistych tarasach, wyrzeźbionych wieki temu. Chociaż nie posiada takich certyfikatów, jest naturalnie ekologiczna, ponieważ metody jej uprawy nie zmieniły się od stuleci - jest wolna od syntetycznych nawozów, pestycydów i zanieczyszczeń.
Dostępność: brak towaru
212,00 zł
Yemen Mocha Matari
Unikalna, wyjątkowa, niepowtarzalna... Plantacje tej arabiki, uprawianej w regionie Bani Matar (środkowa część Jemenu), położone są na wyjątkowo dużych wysokościach, znacznie przekraczających 2000 m n.p.m., korzystając z gleb o niepowtarzalnym składzie mineralnym. Słowo Mocha w nazwie tej kawy pochodzi od portu w Jemenie, skąd kawa rozpoczyna swą podróż do różnych krajów świata. Krzewy kawowca, rosnące w Jemenie przez wieki adaptowały się do wyjątkowo trudnych warunków klimatycznych i atmosferycznych, panujących w tym kraju. Efektem jest wyjątkowo intrygujący i złożony smak tej kawy – w filiżance znajdziemy nieco czekoladowej słodyczy, trochę smaków owoców egzotycznych i korzennych przypraw, sporo winogron i smaków winnych, a nawet smak kory cedrowej... i to nie jest pełna lista; warto spróbować i ją uzupełnić. Ziarna obrabiane metodą naturalną – na sucho.
Dostępność: brak towaru
232,00 zł