

Brazylia Conilon
Opis
Robusta conilon pochodząca z regionu Espirito Santo. Wyjątkowo smaczna, korzenna, z lekką, naturalną goryczką. Metoda obróbki: natural. Należy do segmentu "fine", co jest odpowiednikiem kaw specialty w przypadku arabik. Charakteryzuje się dużą zawartością kofeiny (ok. 3,5% - ponad dwukrotnie więcej niż przeciętna arabika). Polecana do mieszanek z arabiką, gdyż zdecydowanie zwiększa właściwości pobudzające, jednocześnie podkreślając smak.
Oferowaną kawę prażymy na konkretne zamówienie i niezwłocznie wysyłamy do Państwa - dzięki czemu otrzymujecie Państwo kawę wyjątkowo świeżą (czasem nawet zbyt świeżą, by ją natychmiast spożywać - zaleca się minimum trzydniowy okres "karencji"; w czasie tych trzech dni po wypaleniu w kawie trwają jeszcze procesy chemiczne, mające wpływ na jej smak).
Stopień prażenia dobieramy do konkretnej kawy, aby dobrze wyeksponować jej naturalne walory - ale również chętnie dostosujemy się do Państwa sugestii w tym względzie.
Kawę pakujemy w trzywarstwowe, wysokobarierowe torebki, zamykane hermetycznie (zgrzewane) i zaopatrzone w zawór odgazowujący oraz strunę lub klips, umożliwiające wielokrotne otwieranie i zamykanie.
Standardowo kawę wysyłamy w ziarnach - ale na życzenie zmielimy ją dla Państwa na oczekiwaną grubość (w zależności od sposobu parzenia).
Podana cena dotyczy opakowania 1 kg.