

Etiopia Limu
Opis
Kawa Etiopia Limu rośnie i dojrzewa w regionie Oromia, który znajduje się w południowo - wschodniej części Etiopii. Wysokość upraw 1600-1800 m. n.p.m. Kawa jest zbierana i sortowana ręcznie. Rodzaj obróbki: mokra.
W filiżance znajdziemy smak pierwotnej, dziko rosnącej kawy, zaskakujące i wysublimowane połączenia smaków: cierpkich, soczystych cytrusów z pełnymi dojrzałej słodyczy suszonymi morelami, a także lekko pikantny smak owoców leśnych, porzeczek, truskawek i wina.
Oferowaną kawę prażymy na konkretne zamówienie i niezwłocznie wysyłamy do Państwa - dzięki czemu otrzymujecie Państwo kawę wyjątkowo świeżą (czasem nawet zbyt świeżą, by ją natychmiast spożywać - zaleca się minimum trzydniowy okres "karencji"; w czasie tych trzech dni po wypaleniu w kawie trwają jeszcze procesy chemiczne, mające wpływ na jej smak).
Stopień prażenia dobieramy do konkretnej kawy, aby dobrze wyeksponować jej naturalne walory - ale również chętnie dostosujemy się do Państwa sugestii w tym względzie.
Kawę pakujemy w trzywarstwowe, wysokobarierowe torebki, zamykane hermetycznie (zgrzewane) i zaopatrzone w zawór odgazowujący oraz strunę lub klips, umożliwiające wielokrotne otwieranie i zamykanie.
Standardowo kawę wysyłamy w ziarnach - ale na życzenie zmielimy ją dla Państwa na oczekiwaną grubość (w zależności od sposobu parzenia).
Podana cena dotyczy opakowania 1 kg.