Indie Monsooned Malabar AA
Opis
Najbardziej znana i raczej najlepsza kawa indyjska. Ma wielu zwolenników między innymi dlatego, że jako jedyna poddawana jest procesowi "monsunowania", co nadaje jej wspaniały, niepowtarzalny smak. Kawa o dużej zawartości kofeiny. Ma wyjątkowo niską kwaskowatość i jest bardzo dobrze zrównoważona. Smak jest łagodny, lekko pikantny z nutami dymno - tytoniowymi i aromatem czekolady.
Oferowaną kawę prażymy na konkretne zamówienie i niezwłocznie wysyłamy do Państwa- dzięki czemu otrzymujecie Państwo kawę wyjątkowo świeżą (czasem nawet zbyt świeżą, by ją natychmiast spożywać - zaleca się minimum trzydniowy okres "karencji"; w czasie tych trzech dni po wypaleniu w kawie trwają jeszcze procesy chemiczne, mające wpływ na jej smak).
Stopień prażenia dobieramy do konkretnej kawy, aby dobrze wyeksponować jej naturalne walory - ale również chętnie dostosujemy się do Państwa sugestii w tym względzie.
Kawę pakujemy w trzywarstwowe, wysokobarierowe torebki, zamykane hermetycznie (zgrzewane) i zaopatrzone w zawór odgazowujący oraz strunę lub klips, umożliwiające wielokrotne otwieranie i zamykanie.
Standardowo kawę wysyłamy w ziarnach - ale na życzenie zmielimy ją dla Państwa na oczekiwaną grubość (w zależności od sposobu parzenia).
Podana cena dotyczy opakowania 1 kg.